Iako je službeno otvoren 22.03.2014. godine, Brazilski Jiu-Jitsu Klub Zagreb pod drugim imenom i organizacijom djeluje još od 2008. godine. Nakon odlaska trenera van granica hrvatske 2011. godine, članovi kluba nastavljaju trenirati BJJ u raznim zagrebačkim klubovima.

Unatoč konstantnoj želji bivših članova da se ujedine i treniraju u vlastitom klubu, tek uz pomoć Damira Šaline i pristupanja Checkmat organizaciji stiču se uvjeti za ponovno okupljanje i nastavkom treninga na staroj lokaciji.

BJJ Klub Zagreb u Checkmate organizaciji dobio je idealnog partnera za ostvarenje svojih sportskih i takmičarskih ambicija u smislu visokog standarda treninga te konstantnog priljeva novih spoznaja i tehnika dokazanih na borilištima diljem svijeta.

Da je napravljen pravi korak pokazuje i prvi izlazak kluba na natjecateljsku scenu, koji je rezultirao osvajanjem zlatne medalje u kategoriji seniora do 70 kg na Croatian Open 2014.

Raspon godina članova  kreće se od 17 do 57 što klub čini idealnim izborom, kako za početnike tako i za iskusnije borce.

Uprava kluba

Nikola Budor, predsjednik kluba

Daniel Majer, dopredsjednik kluba

Krešimir Debeljak, tajnik kluba